Betöltés

Hírek

Iskolában az Erdő Program

Augusztus 26-tól regisztrálhatnak a hazai köznevelési intézmények az Iskolában az Erdő Programban való részvételre, amely során az Országos Erdészeti Egyesület Minősített Erdészeti Erdei Iskola hálózatának erdőpedagógusai 20-30 fős csoportoknak tartanak tematikus foglalkozást. A Program célja, hogy közelebb vigye a természetet a gyerekekhez, és kedvet csináljon ahhoz, hogy a jövőben az iskolai csoportok minél többször keressék fel a hazai erdőket és a Minősített Erdészeti Erdei Iskolákat.

Az ingyenes foglalkozásokat hazai köznevelési intézmények igényelhetik a 6-14 éves korosztály számára. A részvételhez a www.iskolabanazerdo.hu weboldalon lehet regisztrálni legkésőbb szeptember 15-ig, illetve a keret beteléséig. Azok az intézmények, akik tavasszal részt vettek a Programban, ősszel nem pályázhatnak.

A foglalkozások az erdőpedagógiai módszereken alapuló játékos ismeretszerzés, szemléletformálás lehetőségét teremtik meg. Az Országos Erdészeti Egyesület hosszú távú oktatási koncepciójának a része az iránymutatás a természetközeli, fenntartható, egészségesebb életmód felé. Ezek a programok jó belépési pontok lehetnek az erdők irányába a fiataloknak, hiszen az újabb generációk szemléletmódjának alakulásáról nekünk is kell gondoskodnunk.

Az őszi ütem újdonsága, hogy az enyhén sérült gyermekeket gondozó intézmények is lehetőséget kapnak a Programban való részvételre. Kiemelt célja továbbá, hogy a személyes részvétel lehetőségét a rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeknek is megteremtse.

A Program összesített célkitűzése több mint 60.000 diák elérése és érzékenyítése az erdőpedagógiai módszerek segítségével év végére.

Az Iskolában az Erdő program az Európai Unió Emisszió-kereskedelmi rendszerének (ETS rendszer) kvóta felhasználásából valósul meg, az Agrárminisztérium közreműködésével és az Országos Erdészeti Egyesület koordinálásával, az Energiaügyi Minisztérium támogatása mellett. 

További információ: www.iskolabanazerdo.hu, www.oee.hu
Sajtókapcsolat: kommunikacio@oee.hu, + 36 20 219 6223

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület