Betöltés

Vadászterületek

Vadászati idények

Gímszarvasbika: szeptember 1. - január 31.
Érett bika: szeptember 1. - október 31.
Tehén: szeptember 1. - január 31.
Ünő: május 1. - február utolsó napja
Borjú: szeptember 1. - április 30.
Őzbak: április 15. - szeptember 30.
Őzsuta, gida: október 1. - február utolsó napja
Dámbika: október 1. - február utolsó napja
Érett bika: október 1. - november 30.
Tehén, ünő: október 1. - január 31.
Borjú: október 1. - február utolsó napja
Vaddisznó: egész évben lőhető
Fácánkakas: október 1. - február utolsó napja
Fácántyúk: október 1. - február utolsó napja

További információ és jelentkezés

A vadászatra lehet személyesen, levélben-, e-mailben vagy telefonon jelentkezni, továbbá az alábbi kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével.

ZALAERDŐ Zrt.
Páll Tamás és Seres Petra vadgazdálkodási előadók
8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6.
Telefon: +3693500206
Fax: +3693500253
E-mail: vadaszat@zalaerdo.hu

Felhívjuk a figyelmüket az alábbiakra!
Vadászatra csak érvényes vadászjeggyel és fegyvertartási engedéllyel rendelkező személy jelentkezhet.
A jelentkezéskor tisztázzuk, hogy milyen vadfajra és melyik időpontban kíván a vendég vadászni, majd megegyezésünket szerződésbe foglaljuk.
Ismeretlen, azaz új vendégtől szerződéskötéskor megkövetelhető a vadászat lekötése címén az elejteni szándékozott vad árának 10%-a, mint előleg.

Vadászterületek

Részvénytársaságunk Zala megye 57 vadgazdálkodási egységéből négy területen, mintegy 65.000 hektáron, az elődeink által megalapozott, magas színvonalon folytat vadgazdálkodást.
E vadászterületeken belül a társaságunk kezeli az erdők 45-50 százalékát.

Vadászterületek

Négy, különböző kódszámú vadászterületünk öt erdészetünk kezelésében:

  1. 20-200510-505 számú, kb. ~35 000 hektár nagyságú vadászterület, ezen gazdálkodik a Nagykanizsai Erdészet, a Bánokszentgyörgyi Erdészet és a Letenyei Erdészet.
  2. 20-200610-505 számú, kb. 20 500 hektáros, és a
  3. 20-200260-505 számú, kb. 2 500 hektáros két terület a Lenti Erdészet kezelésében van.
  4. 20-201250-505 számú, 7 500 hektár nagyságú vadászterületet pedig a Zalaegerszegi Erdészet gondozza

A hatalmas egybefüggő erdőtömbökkel rendelkező, mezőgazdasági területekkel, szőlőhegyekkel tarkított zalai táj kiváló élőhelyet nyújt a nagyvad számára. Bükkös és tölgyes állományaink táplálékot, sűrű aljnövényzetű és fiatal erdeink búvóhelyet biztosítanak részükre. A vadállomány élőhelyének folyamatos fejlesztésére cégünk is komoly figyelmet fordít. A zalai tájba beolvadó, elszórtan elhelyezkedő kis vadföldparcellák művelése mellett nagyobb területű vadföld-egységek kialakítására is törekedtünk. Tovább gazdagította a vadállomány élőhelyét az a nagyszámú, vaditatónak szolgáló apró tavacska, amit 1970 és 1990 között építettünk. A vadföldek és vízfelületek mellett, néhány erdőrészlet kifejezetten vadrejtő sűrűvé alakítása további minőségi előrelépést jelentett erdeink vadeltartó képességének növelésében. Ezenkívül figyelmet fordítunk a vad téli takarmányozására, az etetők, sózók állapotára is.

Legjelentősebb vadfajunk a világhírű gímszarvas. A korábban már kialakított, nagyméretű vadászterületek továbbra is a vadállomány mennyiségi és minőségi javulását eredményezik. A Nagykanizsa – Bánokszentgyörgy – Szentpéterfölde – Letenye és a Lenti – Zalabaksa térségét felölelő területet a mezőgazdasági miniszter – a zalai gímszarvasállomány génmegőrzése céljából – különleges rendeltetésűvé nyilvánította. A zalai szarvas kiemelkedő minőségét mutatja, hogy itt a legmagasabb az aranyérmes trófeák aránya. A gímszarvasagancsok világranglistáján az első 50-ből 16 származik Magyarországról és közülük négy a Zalaerdőtől.

Második legjelentősebb vadfajunk a vaddisznó. Vadászatára minden erdészetünk szervez téli hajtóvadászatokat. A vaddisznóállomány kezelhetősége és még jobb hasznosítása érdekében Lentiben, Zalabaksán, Nagykanizsán, Bakon épült vaddisznóskert.

Őzállományunk nem túl jelentős, bár az utóbbi években javult a trófeaminőség. Apróvadállományunk a magas erdősültség miatt jelentéktelen.
Mind az öt erdészetünk foglalkozik vadgazdálkodással. Valamennyi rendelkezik korszerű, minden igényt kielégítő vadászházzal, a vadászterületeken folyamatosan karbantartott vadászati berendezésekkel, és mindenhol szakmailag jól felkészült hivatásos vadászok dolgoznak. A vadászat infrastruktúrája folyamatosan bővül. Vendégeinknek összesen hét összkomfortos vadászházban tudunk kényelmes szállást biztosítani. Erdeink feltártságát jelentősen megnövelő új útjaink a vadászterületek megközelíthetőségét is elősegítik. A kiváló vadászati lehetőségek legnagyobb részét saját vadászati irodánkon keresztül értékesítjük.

A vadhús értékesítése az 1981-ben alapított Öreglaki Vadfeldolgozó Kft. részére történik, melynek a Zalaerdő Zrt. is résztulajdonosa.


Kapcsolódó galéria