Betöltés

Horgászrend

A ZALAERDŐ Zrt. horgászati kezelésében kettő völgyzárógátas tározó található a megyében: a Kistolmácsi-víztározó és a Szentpéterföldei-tó.
A tavak változatos halállománya élménydús horgászatot tesz lehetővé, amire állami horgászjegy és területi jegy birtokában van lehetőség.
A ragadozó halfajok közül balin, harcsa, csuka és fogassüllő, míg a békés halak közül compó, ponty- és keszegfajok fogására van esély mindkettő tavon.
Az árakért kattintson ide!

Horgászrend 2024

A Kistolmácsi-víztározón és a Szentpéterföldei-tavon érvényes állami horgászjegy és területi jegy megléte esetén engedélyezett a horgászat.

Időbeli korlátozások

A hatályos fajlagos tilalmi idők betartása mellett minden nap engedélyezett a horgászat napkeltétől napnyugtáig. Szombatról vasárnapra virradóan az éjszakai horgászat is megengedett. Általános horgászati tilalom érvényes a pontytelepítés napján. A halgazdálkodásra jogosult indokolt esetben rendkívüli horgászati tilalmat is bevezethet. Őszi pontytelepítést követően kizárólag ragadozóhalak horgászata engedélyezett. A Zala Megyei Halgazdálkodási Hatóság 2024. évben a ponty fajlagos tilalmi ideje alóli felmentést engedélyezte mindkét tavon, a a harcsáét a Szentpéterföldei-tavon. A Kistolmácsi Horgász Lakot és a Szentpéterföldei Horgász Lakot igénybe vevő horgász részére az éjszakai horgászat megengedett a foglalás időszakában.

Méretkorlátozások

A hatályos halgazdálkodási jogszabályok szerint, kivéve a compó, mely egész évben fajlagos tilalom alatt áll.

A 6 kilogrammnál nagyobb súlyú megfogott halat – kifogást követő fotózást kivéve – haladéktalanul kíméletesen vissza kell engedni a vízbe, ez alól kivételt képez a harcsa.

Mennyiségi korlátozások

A napi területi jeggyel rendelkező felnőtt horgász (18 év felett) a napi darabszám-korlátozás alá tartozó őshonos halfajokból 2 darabot, és összesen 2 kilogramm napi darabszám-korlátozással nem érintett őshonos halat foghat.

A heti területi jeggyel rendelkező felnőtt horgász a napi darabszám-korlátozás alá tartozó őshonos halfajokból naponta 2 darabot, összesen legfeljebb 6 darabot foghat, míg a napi darabszám-korlátozással nem érintett őshonos halfajokból naponta 2 kilogrammot, összesen legfeljebb 6 kilogrammot foghat.

A napi területi jeggyel rendelkező ifjúsági (15-18 év) és gyermek (15 év alatt) horgász a napi darabszám-korlátozás alá tartozó őshonos halfajokból 1 darabot, míg a napi darabszám-korlátozással nem érintett őshonos halfajokból legfeljebb 2 kilogrammot foghat.

A heti területi jeggyel rendelkező ifjúsági és gyermek horgász a napi darabszám-korlátozás alá tartozó őshonos halfajokból naponta 1 darabot, összesen legfeljebb 3 darabot foghat, míg a napi darabszám-korlátozással nem érintett őshonos halfajokból naponta legfeljebb 2 kilogrammot, összesen legfeljebb 6 kilogrammot foghat.

Egyéb szabályok

A kifogott és megtartani kívánt, darabszám-korlátozás alá tartozó halat a kifogást követően a horogtól való megszabadítás után azonnal, míg a darabszám-korlátozással nem érintett halakat a horgászat befejeztével kell beírni a fogási naplóba. A megtartott halat köteles a horgász szákban vagy szájbilincsen tartani a horgászat befejezéséig, a megtartani nem kívánt halat a horgász köteles haladéktalanul kíméletesen visszaengedni a vízbe.
A megfogott és megtartani szánt halat másik fogott hallal kicserélni tilos! A megtartott halat a horgászhely elhagyásakor életteleníteni kell! A halállomány védelme érdekében merítő-szák és horogszabadító használata kötelező, szájbilincs kizárólag csak ragadozó halfajok megtartására használható.

Felnőtt horgász legfeljebb kettő darab, egyenként legfeljebb kettő horoggal felszerelt horgászkészséggel horgászhat. Ifjúsági horgász egy darab, legfeljebb kettő horoggal felszerelt horgászkészséggel horgászhat. Gyermek horgász egy darab, egyágú horoggal szerelt úszós horgászkészséggel horgászhat.
A horgászhelyét elhagyó horgász köteles horgászkészségeit a vízből kivenni, azok őrzésével más személyt nem bízhat meg.
Éjszakai horgászat és korlátozott látási viszonyok esetén a horgászhelyet ki kell világítani.

A csalihalfogó háló és a csónak használata, valamint a lékhorgászat tilos! Horgászstég, horgászállás és foglalt hely nem létesíthető. A halak takarmányozása és szoktató etetése tilos!
Minden horgász köteles a horgászhelyét tisztán tartani, és a keletkezett szemetet elszállítani! Gépjárművel a vízpartra lehajtani tilos!

A felcsalizott szereléket kizárólag horgászbottal bedobva szabad vízbe juttatni!

Egyedi szabályok

Kistolmácsi-víztározó
A völgyzáró gátról, a zsilipről és a táblákkal jelzett területen tilos horgászni! Az éjszakai horgászat kizárólag a közút felőli oldalon engedélyezett.

Szentpéterföldei-tó
A horgászat az erdei vasút felőli oldalon engedélyezett. Szeptember hónapban általános horgászati tilalom van érvényben.