Betöltés

Szentpéterföldei-tó

A bükkerdők mélyén található Szentpéterföldei-tó csodálatos erdei környezetben várja a kirándulókat, horgászokat. Akik több napon át maradnának nálunk, őket a Szentpéterföldei Horgász Lakban látjuk vendégül.
A 14,6 hektár nagyságú tó vízigényét a bő vízhozamú Töröszneki-patak és a csapadék biztosítja. Az egykoron haltenyésztéssel és récetartással hasznosított vízterület jelenleg kizárólag rekreációs igényeket szolgál, kiváló lehetőség horgászoknak. A tó keleti oldalán kialakított esőbeálló, padok és asztalok az ideérkezők kényelmét szolgálják.

Szentpéterföldei Horgász Lak

A gazdag halállományú tó elismert a zalai horgászvizek között, melyen napi és heti területi jegy birtokában lehet horgászni a tó keleti oldalán. A ragadozó halfajok közül csuka és fogassüllő, míg a békés halak közül compó, ponty és keszegfajok fogására van esély.

A tulajdonos által legnagyobb mennyiségben telepített halfaj a ponty, de állománya nem alkot szaporodóképes populációt. Alkalmanként compó, továbbá balatoni és kis-balatoni vegyes keszeg telepítésére is sor került. A tó csúcsragadozója a nyílt vízi élettér miatt a fogassüllő, de a part menti, vízinövényzettel, náddal és gyékénnyel benőtt részek a csuka számára is kedvezőek.
A békés halak közül a keszegfélék, a ragadozó halfajok közül a csuka és a fogassüllő is eredményesen szaporodik.

Információ

Bánokszentgyörgyi Erdészet
8891 Bánokszentgyörgy, Kossuth u. 12.
Telefon: 93/546-910
E-mail: banokszentgyorgy@zalaerdo.hu


Kapcsolódó galéria