Betöltés

Lőterek

Obornaki vadászlőtér

A vadászlőtér a nyolcvanas évek végén épült az Obornaki Vadászház mögötti területen azzal a céllal, hogy a kisgolyós fegyver használatának gyakorlását szolgáló futóvad-lövő pályán a Nagykanizsai Erdészet műszaki személyzete, főleg erdészek és vadászok fejleszthessék lőkészségüket és a fegyverkezelés biztonságát.
A vadászlőteret kezdetben az MHSZ keretében működő lövészklub üzemeltette, amely a rendszerváltozás után Erdész Lövészklub néven működött tovább.
A lőtéren a vadászházban megszálló vadászvendégek is szívesen gyakorolnak.

Pusztaapáti vadászlőtér

A pusztaapáti lőtér 1991-ben épült a vadászház mögötti kertben. Kezdetben skeet- és toronykakas pálya működött, amely később kiegészült amerikai rendszerű, bolygó trap géppel. Ez a pálya lehetőséget biztosított az olimpiai skeet gyakorlása mellett a vadász skeet, trap és toronykakas gyakorlására.
A kilencvenes évek második felében Magyarországon is egyre nagyobb teret hódított a nyugati országokban már hagyományossá vált „korongvadászat”. Ennek szellemében a pusztaapáti lőtér is átalakult, új korongdobó gépeket (nyúl, teal és battue) építettek be, amelyek a repülő madár és a futó nyúl mozgását imitálták. Ez a lövészeti mód nagyban hasonlított az apróvad-vadászatokon előforduló szituációkhoz.
A pálya fejlesztését követően már lehetőség nyílt a megyei és országos szintű versenyek rendezésére is, a gyakorlás célját szolgáló lövészetek mellett.
A sörétes fegyverrel történő koronglövészeten kívül, a golyós fegyverek használatára is lehetőség nyílt a 2007 végére elkészült futóvad-lövő pályán. A futó disznó mellett a bukó nyúl (szóló és duble), valamint a futó róka lövése is gyakorolható.
Az 50 méteres golyós lőtéren nagy kaliberű (9,5 mm-ig) golyós lőfegyverrel és maroklőfegyverrel is folytatható lövészet. A lőtér előzetes egyeztetéssel gyakorlásra, fegyverbelövésre, versenyek rendezésére vehető igénybe,fegyverkezelésben jártas lövészetvezető jelenlétében.
A lőtérhez higiénikus vizesblokk épület is tartozik.

Sohollári vadászlőtér

A sohollári lőtér – amelyet 2016 augusztusában, a megyei vadásznap alkalmávaladtunk át – egy olimpiai skeet pályából, és a hozzá szervesen kapcsolódó bolygó trap pályából, valamint egy korongvadász pályából áll, ahová olasz MATTARELLI gépeket építettek be. Lehetőség nyílik a különböző típusú korongok gyakorlására.
A sörétes pályák mellett egy 100 méteres, két lőállásos golyós pályát is létesítettek, amelyen nagy kaliberű golyós fegyverek is használhatók. A lőtér gyakorló, oktató lövészetekre, vadászvizsgára való felkészítésre és versenyek rendezésére egyaránt alkalmas. Jó lehetőség a vadászterületre érkező vendégvadászok számára, hogy vadászat előtt kipróbálhassák fegyverük pontosságát.

Szaplányosi vadászlőtér

A szaplányosi vadászlőtér 2001-ben készült el, amely többcélú sportlövészetre is (korong, nyúl, toronykakas) alkalmas. A 11 méter magas torony tetején kilátó található, ahonnan a Mórichelyi-halastavak felett kitűnő kilátás nyílik Nagykanizsa városára.
Szívesen veszik igénybe vadászvendégeink, az erdőgazdaság szakemberei, illetve a környékbeli vadásztársaságok tagjai is.

További információ

Obornaki és szaplányosi lőtér
Nagykanizsai Erdészet
8800 Nagykanizsa, Törökvári u.
Telefon: +3693537740
Mobil: +36304742012
E-mail: nagykanizsa@zalaerdo.hu

Pusztaapáti lőtér
Lenti Erdészet
8960 Lenti, Táncsics u. 11/A.
Telefon/fax: +3692551910
Mobil: +36309797140
E-mail: lenti@zalaerdo.hu

Sohollári lőtér
Zalaegerszegi Erdészet
8900 Zalaegerszeg, Egervári u. 9.
Telefon: +36925510250
Mobil: +36304747015
E-mail: zalaegerszeg@zalaerdo.hu


Kapcsolódó galéria