Betöltés

Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskola

Ahol csak a madár jár – Obornak zsákfalun is túl – ott található a Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskola.

Nem csak a csendet, jó levegőt és természetet kedvelőknek érdemes felkeresni, hanem azoknak is akik „első kézből” szeretnék megismerni az erdészek sokszínű munkáját, tevékenységét. A sokféle érdekességgel – preparátumokkal, mikroszkópokkal, határozókönyvekkel, játékokkal és egyebekkel – felszerelt, 40 fő befogadására alkalmas oktatóterem mellett a fedett foglalkoztató is helyszínt biztosít a csoportoknak a felfedezésekhez, kézműves foglalkozásokhoz.

Két különböző nehézségű kijelölt túraút
Törpefenyő sétaút óvodásoknak: a 2 kilométer hosszú sétaút óvodásoknak, kisiskolásoknak is lehetőséget ad egy rövidebb erdei sétára

Mamutfenyő túraút kicsiknek és nagyoknak: a 4 kilométer hosszú túraút kicsiknek és nagyoknak is ajánlott.

Iskolai óra az erdőben
A létesítmény egész évben várja a gyerekeket, akik garantáltan hasznos és izgalmas órákat töltenek nálunk.

Az erdészeti erdei iskola lehetőséget biztosít a pedagógusok számára is, hogy az iskolai tananyag egy részét kihozzák a természetbe, s ez nem csak a környezetismeret vagy a biológia tárgyakra vonatkozik.

Minősített Erdei óvoda
Erdei iskolánk az Országos Erdészeti Egyesület Erdei Iskola szakosztályától kapott minősítés alapján 2015-től erdészeti erdei iskolaként, a Környezetvédelmi- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ) minősítése alapján pedig erdei óvodaként működik.

Nyitnikék Erdei Szálló
Több napos program esetén a tágas Nyitnikék Erdei Szállóban biztosítunk elhelyezést. A 20-20 fős, önálló fürdőszobával rendelkező leány és fiú szoba mellett tanári szobákat, melegítőkonyhát, valamint tágas közösségi teret alakítottunk ki.

További információ

Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskola
8882 Eszteregnye-Obornak, Eszteregnye kt. 0197/5
Vezető: Nyirádi Ivett
Mobil: +36302944385
E-mail: nyiradi.ivett@zalaerdo.hu, kozjolet@zalaerdo.hu


Kapcsolódó galéria