Betöltés

Hírek

Összes hír

Búcsúzunk

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Kollégánk, Barátunk, Ernszt Tamás, a Zalaerdő Zrt. vadászati és halászati előadója életének 46. életévében 2023. november 20-án tragikus hirtelenséggel elhunyt.

TŰZIFAAKCIÓ

A Zalaerdő Zrt. tűzifaakciót hirdet.

Karácsonyfavásár a Zalaerdő központjában

A Zalaerdő Zrt. idén is karácsonyfavásárt tart a társaság központjában.

Erdőlátogatók, túrázók figyelmébe

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra útvonalán, Zalaújlak térségében a Zalaerdő Zrt. fakitermelési munkát végez, a munkálatok már elkezdődtek.

Luc eladó

A Zalaerdő Zrt. Bajcsai Csemetekertje eladásra kínál tízezer darab karácsonyfának való lucfenyőt.

Felhívás erdészeti szakszemélyzet részére

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály meghirdette az erdészeti szakszemélyzet 2023. évi őszi jogosulti alapképzését.

Zalaerdős sikerek

A XXIII. Nemzetközi Erdészeti és Faipari Sportnapokat az idei évben a Kisalföldi Erdőgazdadság Zrt. szervezte.

Kitüntetés

Az államalapítás és az Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetésben részesült kollégánk, Nemes Zoltán, nyugalmazott erdőgazdálkodási osztályvezető.

Tájékoztatás erdőgazdálkodási munkákról

A Zalaerdő Zrt. erdészetei lakossági tájékoztatót tartanak a 2023/2024 évi erdőgazdálkodási munkáikról.

Pontytelepítés

Fogható méretű, 2 kilogramm átlagsúlyú pontyokkal gazdagodott a Kistolmácsi-víztározó és a Szentpéterföldei-tó halállománya július 17-én. 

Év Erdésze 2023

Ismét zalai szakember lett az Év Erdésze verseny első helyezettje az országos megmérettetésen.

Horgászati tilalom Kistolmácson

A horgászat tilos: a keleti, közút felőli oldalán, a befolyó ároktól (községi üdvözlő táblától) délre, a Kistolmácsi Horgász Lakig terjedő partszakaszon, azaz a Kistolmácsi Szabadstrandon 2023. június 1-jétől augusztus 31-ig.

Újszülöttek erdeje Nagykanizsán

A Mintafásítás IV. keretein belül vette kezdetét az újszülöttek erdejének telepítése a nagykanizsai Csónakázó-tó mellett 2023 márciusában.

Bővült az Időspirál

Elültettük az év fafaját a nagykanizsai Csónakázó-tónál, az Időspirálban.

Rőzsegyűjtés

A Zalaerdő Zrt. értesíti a lakosságot, hogy az energia-vészhelyzet ideje alatt – a mai naptól visszavonásig – fekvő fa és gally (továbbiakban „rőzse”) gyűjtése az alábbi szabályok betartása mellett folytatható.

Tűzifavásárlási kisokos

A tűzifa-beszerzéssel kapcsolatos visszaélések elkerülése érdekében érdemes tájékozódni, és megfogadni néhány jó tanácsot!

Változások a lakossági tűzifa-befizetésben

A Zalaerdő Zrt. kéri a tisztelt vásárlókat, hogy a tűzifavásárlások gördülékenyebb lebonyolítása érdekében az alábbi települések lakói szíveskedjenek a megjelölt erdészetekhez fordulni.

A kerti zöldhulladék is veszélyes hulladék!

Számos természeti probléma adódik, amikor az erdőt vagy az útszéli árkokat teleszórják háztartási szeméttel vagy építési hulladékokkal. Komoly károkat tud okozni az is, ha a zöldhulladékot (kertben levágott füvet, lenyesett ágat, lehullott gyümölcsöt) hordják ki az erdőbe, a település határába.

Erdők és erdészek

Elindult az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) kampánya erdő és ember kapcsolatáról.

FIGYELEM!

A Zalaerdő Zrt. mint vadászatra jogosult értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy humán és állategészségügyi okból, továbbá a vadon élő állatvilág védelme és a vadgazdálkodás hatékonyságának érdekében Nagykanizsa, Hosszúvölgy és Homokkomárom külterületén, a csatolt térképeken sárga színnel jelzett területen a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény rendelkezéseivel (67. § (3) bekezdés) összhangban szelektív ölőcsapdákat helyezett ki a róka és az aranysakál állományának gyérítése céljából.

Előállított fatermékek, választékok

A Zalaerdő Zrt. a kezelése alatt álló állami erdőterületeken éves szinten átlagosan cca. 320.000-350.000 nettó faanyagot termel ki és értékesít. A választékokat a Vevők igénye szerint készítjük fel és értéksorrendben értékesítjük.

Fa Book applikáció

Az Országos Erdészeti Egyesület a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával hozta létre a Fa Book fahatározó applikációt. Az Android és iOS rendszerekben is ingyenesen elérhető alkalmazás 111 Magyarországon előforduló erdei fa- és cserjefaj terepi meghatározásához nyújt segítséget.