Betöltés

Hírek

Összes hír

Erdészverseny 2024

Az Erdészeti Egyesület Nagykanizsai Helyi Csoportja 2024. május 14-én a Nagykanizsai Erdészet területén, Obornakon tartotta az idei év „Év erdésze verseny” helyi elődöntőjét. A versenyen a ZALAERDŐ Zrt. öt erdészetének 4-4 fő erdésztechnikusa mérettette meg magát.

Tűzifaakció

A Zalaerdő Zrt. 2024. május 15. és június 14. között tűzifa akciót hirdet.

Nyári táborok 2024

Elérhetők idei nyári táboraink időpontjai.

Haltelepítés

A hét elején 20 mázsa háromnyaras ponty és 3 mázsa keszeg került a Kistolmácsi-tóba, 15 mázsa ponty és 3 mázsa keszeg a Szentpéterföldei-tóba.

Madárgyűrűzés Bánokszentgyörgyön

Februári madárgyűrűzésén Nagy Gábor kollégánk, aki madárgyűrűzőként is tevékenykedik, 50 madarat fogott be hálójával a Bánokszentgyörgyi Erdészet irodájának udvarán.

Nyolcadik éve járják nyaranta a magyar erdőket az erdei vándorok

Az Országos Erdészeti Egyesület az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság támogatásával idén nyolcadik éve szervezi meg felső tagozatos és középiskolás diákok számára az Erdei Vándortáborokat, ezzel segítve, hogy a fiatalok megismerjék a magyar erdők rejtett kincseit és hazánk kulturális örökségeit.

Erdővagyon és erdőgazdálkodás Magyarországon 2022-ben

Az előző évekhez hasonlóan a Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztályának gondozásában ismét megjelent a hazai erdők állapotával, erdőgazdálkodásunkkal kapcsolatos főbb adatokat vizuálisan bemutató leporelló.

Tájékoztatás erdőgazdálkodási munkákról

A Zalaerdő Zrt. erdészetei lakossági tájékoztatót tartanak a 2023/2024 évi erdőgazdálkodási munkáikról.

Rőzsegyűjtés

A Zalaerdő Zrt. értesíti a lakosságot, hogy az energia-vészhelyzet ideje alatt – a mai naptól visszavonásig – fekvő fa és gally (továbbiakban „rőzse”) gyűjtése az alábbi szabályok betartása mellett folytatható.

Tűzifavásárlási kisokos

A tűzifa-beszerzéssel kapcsolatos visszaélések elkerülése érdekében érdemes tájékozódni, és megfogadni néhány jó tanácsot!

Változások a lakossági tűzifa-befizetésben

A Zalaerdő Zrt. kéri a tisztelt vásárlókat, hogy a tűzifavásárlások gördülékenyebb lebonyolítása érdekében az alábbi települések lakói szíveskedjenek a megjelölt erdészetekhez fordulni.

A kerti zöldhulladék is veszélyes hulladék!

Számos természeti probléma adódik, amikor az erdőt vagy az útszéli árkokat teleszórják háztartási szeméttel vagy építési hulladékokkal. Komoly károkat tud okozni az is, ha a zöldhulladékot (kertben levágott füvet, lenyesett ágat, lehullott gyümölcsöt) hordják ki az erdőbe, a település határába.

Erdők és erdészek

Elindult az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) kampánya erdő és ember kapcsolatáról.

FIGYELEM!

A Zalaerdő Zrt. mint vadászatra jogosult értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy humán és állategészségügyi okból, továbbá a vadon élő állatvilág védelme és a vadgazdálkodás hatékonyságának érdekében Nagykanizsa, Hosszúvölgy és Homokkomárom külterületén, a csatolt térképeken sárga színnel jelzett területen a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény rendelkezéseivel (67. § (3) bekezdés) összhangban szelektív ölőcsapdákat helyezett ki a róka és az aranysakál állományának gyérítése céljából.

Előállított fatermékek, választékok

A Zalaerdő Zrt. a kezelése alatt álló állami erdőterületeken éves szinten átlagosan cca. 320.000-350.000 nettó faanyagot termel ki és értékesít. A választékokat a Vevők igénye szerint készítjük fel és értéksorrendben értékesítjük.

Fa Book applikáció

Az Országos Erdészeti Egyesület a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával hozta létre a Fa Book fahatározó applikációt. Az Android és iOS rendszerekben is ingyenesen elérhető alkalmazás 111 Magyarországon előforduló erdei fa- és cserjefaj terepi meghatározásához nyújt segítséget.