Betöltés

Tevékenységeink

Csemetetermelés

ERDÉSZETI CSEMETETERMELÉS

A Zalaerdő Zrt. kiemelten kezeli a saját csemete termelését, biztosítva ezáltal az ellenőrzött származású, jó minőségű ültetési anyag előállítását, melyeket mesterséges erdőfelújításokban, pótlásokban és erdőtelepítéseknél használunk fel.

A Nagykanizsai Erdészet kezelésében lévő 61 hektáros Bajcsai Csemetekert mellett további négy kisebb csemetekertben folytatunk szaporítóanyag-termesztést. Ez utóbbiak létjogosultságát a táji erdőművelés előtérbe kerülése indokolja, mivel nagyrészt a helyben gyűjtött szaporítóanyagok továbbnevelését szolgálják. Csemetekertjeink szinte teljes mértékben kielégítik a részvénytársaság csemeteigényét, a vásárolt csemete aránya évente 5% alatt van.

Kertjeinkben az öntözés teljes egészében megoldottá vált, emellett a bajcsai nagyüzemi csemetekertben korszerű hűtőház, magtároló, fóliasátrak, speciális csemetekerti gépek, gépsorok segítik a minőségi csemetetermesztést.

Évente átlagosan 10-15 millió kiültetésre alkalmas csemetét termelünk, melynek 90%-a lombos, 10%-a pedig fenyőcsemetéből áll. Ezek nagy része saját felhasználásra, a többi belföldi és exportértékesítésre kerül.

A végrehajtott fejlesztések és a kibocsátott csemete mennyisége és minősége alapján elmondható, hogy a bajcsai csemetekert az ország vezető csemetekertjei közé tartozik.

További információ

Erdőművelési, természetvédelmi és turisztikai osztály
8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6.
Telefon: +3693500227
Mobil: +36304742025
E-mail: erdogazdalkodas@zalaerdo.hu

Bajcsai Csemetekert
8835 Nagykanizsa-Bajcsa, Törökvári u.
Telefon: +36305041021
E-mail: nagykanizsa@zalaerdo.hu

Az árjegyzékért kattintson ide!

KARÁCSONYFA TERMELÉS

Erdészeteink karácsonyfatelepein nagyjából 20 hektáron nevelünk lucfenyőt, ezüstfenyőt és nordmann fenyő karácsonyfát nevelünk.
A Bajcsai Csemetekertben 2001-től állítunk elő konténeres ezüstfenyő karácsonyfát is.

A csemetekertjeinkben megnevelt csemetéket iskolázás és mintegy újabb 2 év továbbnevelés, majd gyökérvisszavágás után karácsonyfatelepbe ültetjük ki. A kiültetés olyan hálózatban történik, hogy évekig biztosítsa a leendő karácsonyfák megfelelő növőterét. Fafajtól függően 5-10 évig gondozzuk, ápoljuk a fákat, amíg elérik a kívánt méretet. Karácsonyfát csak karácsonyfatelepen nevelünk, erdőből nem vágunk ki fát karácsonyfának.

Immár több éve átlagosan több ezer darab fenyőfa található telepeinken.

Minden évben november 20-a a szabvány szerinti karácsonyfa-kitermelés kezdete, de mi ezt mindig később kezdjük el, hogy karácsonyfáink tartósabbak maradjanak.

További Információ

Erdőművelési, természetvédelmi és turisztikai osztály
8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6.
Telefon: +3693500227
Mobil: +36304742025
E-mail: erdomuveles@zalaerdo.hu

Árjegyzékért kattintson ide!


Kapcsolódó galéria