Betöltés

Árjegyzék

Gyűjtött tűzifa

Gyűjtött tűzifa

A fakitermelés után a vágástéren maradt és nagyüzemi módszerekkel gazdaságosan már nem felkészíthető faanyagból a lakosság által felkészített tűzifa minőségű választék. Térfogatának meghatározása: 1 m3= 1x1x2,0 m. 1 ürm= 0,5 m3

Általános információk

  • A Gyűjtőnek a gyűjtés megkezdése előtt adásvételi szerződést kell kötnie a Zalaerdő Zrt. illetékes kerületvezető erdészével. A Gyűjtő a szerződés első példányát a gyűjtés során köteles magánál tartani, és az ellenőrzésre jogosultak kérésére felmutatni.
  • Gyűjteni csak a földön fekvő és a fakitermelés után visszamaradt faanyagot lehet. A faanyag csak egyéni szükségletre gyűjthető, kereskedelmi forgalomba nem hozható.
  • A gyűjtött tűzifát a kerületvezető erdész a gyűjtés befejezése után felméri, és arról felvételi lapot készít. A felvételi lap adatairól (Gyűjtő neve, szerződés száma, termékcsoportonkénti mennyiség, egységár) a kerületvezető erdész szolgálati jegyet állít ki a gyűjtőnek, aki azt magával viszi az erdészet pénztárába a befizetéshez.
  • A Gyűjtő egyezteti a szállítás időpontját a kerületvezető erdésszel. A szállítási tevékenység vasárnap és ünnepnapokon tilos!
  • A faanyag elszállítására kizárólag a kerületvezető erdész vagy megbízottja jelenlétében kerülhet sor. A kerületvezető erdész vagy megbízottja a számlát bemutató Gyűjtő részére kiállítja a jogszabályban előírt szállítójegyet. A szállítás kizárólag a szabályosan kiállított szállítójeggyel történhet.
  • A szállítójegy kiállításának további feltétele, hogy a gyűjtéssel érintett területen a Gyűjtő által otthagyott szemét nem maradhat!
  • A tűzifagyűjtés szabályainak súlyos megsértése a továbbiakban a tűzifagyűjtési lehetőségből való kizárást vonja maga után!
  • Érvényes: 2022. április 21-től visszavonásig

Hatályos bruttó gyűjtött tűzifa áraink

Vágástakarítás nélkül felkészített keménylombos tűzifa: 10.160,- Ft/ m3
Vágástakarítás nélkül felkészített lágylombos és fenyő tűzifa: 7.620,- Ft/ m3
Vágástakarítással ill. tisztításból felkészített keménylombos tűzifa: 7.620,- Ft/ m3
Vágástakarítással felkészített lágylombos és fenyő tűzifa: 5.080,- Ft/ m3

További információ

A tűzifagyűjtésre alkalmas területekről és az egyéb feltételekről a területileg illetékes erdészeteknél kaphatnak az érdeklődők további információt:

Nagykanizsai Erdészet
8800 Nagykanizsa-Bajcsa Törökvári u.
Telefon: +3693537710
E-mail: nagykanizsa@zalaerdo.hu

Bánokszentgyörgyi Erdészet
8891 Bánokszentgyörgy, Kossuth u.12.
Telefon: +3693546910
E-mail: banokszentgyorgy@zalaerdo.hu

Letenyei Erdészet
8868 Letenye, József A.u. 10.
Telefon: +3693544900
E-mail: letenye@zalaerdo.hu

Lenti Erdészet
8960 Lenti, Táncsics u. 11/a.
Telefon: +3692551910
E-mail: lenti@zalaerdo.hu

Zalaegerszegi Erdészet
8900 Zalaegerszeg, Egervári u. 9.
Telefon: +3692510250
E-mail: zalaegerszeg@zalaerdo.hu