Loading

Zakatoló – Cluttering Forestry School

Magyarország leghosszabb és több mint 100 éves múlttal rendelkező erdei vasútja, valamint a különleges oktatókocsi teszi egyedivé erdei iskolánkat.

A gyerekek számára az erdei vasúton töltött utazás is igazi élmény. A napjainkban megszokottá vált gyors közlekedéshez képest érdekes megfigyeléseket tesz lehetővé a lassan zakatoló vonat. Az időjáráshoz igazodva nyitott vagy zárt, szükség szerint fűthető kocsik ablakából változatos élőhelyeket láthatnak, akár az itt élő szarvasokat, őzeket, madarakat is megpillanthatják.

Programjaink a Lenti és Kistolmács között 32 kilométer hosszan kanyargó sínek mentén kialakított megállók mellett, változatos helyszíneken zajlanak.

Foglalkozásainkat az érkező csoportok korosztályának és ismereteinek megfelelően, játékos, csoportban elvégzendő feladatokkal építjük fel, hogy élményekben gazdag lehetőséget kínáljunk az ismeretek szerzéséhez.

Az óvodás és iskolás csoportok nemcsak az erdők, mezők és vizek élővilágáról gyűjthetnek saját tapasztalatokat, hanem a közös felfedezés örömét is megtapasztalhatják, ami segíti a közösség összetartásának megerősítését is.

Az oktatókocsiban megtalálhatóak a megfigyeléshez és a vizsgálatokhoz szükséges hagyományos és digitális felszerelések, igazi felfedezővé téve minden résztvevőt.

A foglalkozások indulhatnak Csömödérből, Lentiből, vagy egyéni igény alapján az erdei vasút más megállójából.

Többnapos program esetén 46 fős turistaszállónkban kínálunk elhelyezést.

További információ

Zakatoló Erdészeti Erdei Iskola
8957 Csömödér, Vasút utca 2.
Vezető: Molnárné Vitális Anikó
Mobil: +36-30/933-8851
E-mail: vitalis.aniko@zalaerdo.hu, kozjolet@zalaerdo.hu