facebook  google  instagram logo  twiter  youtube  kozjolet678

Mentés

Mentés

Mentés

Erdei tornapalya Fur Tamas 6Az erdei tornapályát szabadidejükben változatos testmozgásra vágyóknak, iskolák, intézmények keretein belül sportolóknak, illetve az aktívan sportot űzők igen széles rétegének ajánljuk.

Az alkalomszerűen, illetve rendszeresen mozogni vágyók részére – harcot hirdetve a mozgásszegény életmód és a szabadidő hasznos eltöltésének szűkös lehetőségei ellen – ingyenesen kívánunk mozgáslehetőséget biztosítani a szabadban minden korosztály számára, szinte az egész év folyamán.

Az erdei tornapálya használata a testnevelés órák, illetve a különböző sportfoglalkozások anyagába is beépíthető. Az elvégezhető gyakorlatok sokszínűsége rövid idő alatt intenzív mozgásélményt és szellemi felfrissülést biztosít. Az aktívan, egyesületi szinten sportolóknál növeli az edzés variációs lehetőségeit, illetve változatosságát. Korosztálytól és edzettségi állapottól függetlenül alkalmas az egész test átmozgatására, erőfejlesztésre, nyújtásra, állóképességi, koordinációs és dinamikus képességek fejlesztésére.

Az erdei tornapályát a Nagykanizsai Parkerdő területén alakítottuk ki, mely kedvelt kiránduló és sportoló helyszín. Az érintett terület funkciója az 1972-ben történt nyilvántartásba vétele óta parkerdő. Gyakran látogatják családok és iskolás csoportok, valamint egyéni és szervezett sportolók is. A helyszínen korábban volt már erdei tornapálya, mely elbontásra került. Az évek folyamán nagy igény merült fel új tornapálya kialakítására. A tornapálya kialakításának célja, hogy sportolási lehetőséget biztosítson az ide látogatók számára, felhívja a figyelmet az egészséges életmódra, a rendszeres mozgás, sportolás egészségben betöltött szerepére.

A pályán 12 darab eszköz található, mindegyik mellett 12 darab információs tábla, valamint 1 darab nagy tájékoztató tábla.

A tornaösvény berendezései kiválóan alkalmasak többek között erőfejlesztésre, az izmok átmozgatására, nyújtásra, az állóképesség, az egyensúlyérzék, a mozgáskoordináció és a dinamikus képességek fejlesztésére. A sport pozitív tulajdonságai nem csak a testre, hanem a lélekre és a szellemre is hatnak, a rendszeres mozgás számos jótékony változást idéz elő a szervezetben, ezért szeretnénk a mozgást élménnyé tenni mindenki számára, így kedvet csinálni a rendszeres testmozgáshoz. Az egészséges életmód fontos alappillére a rendszeres testmozgás, mindenkinek időt kell szánni rá a rohanó világban is!

Az erdei tornapálya feléleszti az emberekben a mozgás szeretetét, biztosítja a teljes testi-lelki felüdülést! Az állomások információs tábláin mindenki megtalálhatja az életkorának, egészségi állapotának, fizikumának megfelelő gyakorlatok leírását.

Az erdei tornapálya állomásai: 1. Hárommagasságú lépegető, 2. Vízszintes létra, 3. Tolódzkodó állvány, 4. Kombinált bordásfal, 5. Dupla fekvőtámasz állvány, 6. Szökdelő állvány, 7. Párhuzamos korlát, 8. Gerenda, 9. Has- és hátpad, 11. Alacsony állványpár, 12. Húzódzkodó nyújtósor

Edzés futással egybekötve:
Nagy kör 4545 méter (Csónakázó-tó körül, a gáton át)
Kis kör 1100 méter (tornapálya hossza, a tó mellett visszafelé)

Kapcsolat

cim fH-8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6.
tel f +36-93/500-200
mobil +36-30/474-2115
fax f +36-93/500-250
mail f  kozjolet@zalaerdo.hu

Partnerek

  agrarminiszterium 3   erdeiprogramok logo   kisvasútra fel logo 2   OEE logo1   KANIZSATV     amierdonk   filmtar   filmtar 2      balatonfelvidek     erdiszallas logo   Máv-Start zt    OEE logo uj HUN


Mentés

Mentés

Mentés