facebook  google  instagram logo  twiter  youtube  kozjolet678

Mentés

Mentés

Mentés

Programjaink a Nyitnikékben

A hozzánk érkező csoportok többféle program közül választhatnak, s mindegyiket az adott korosztályhoz igazítjuk. A gyerekekre igazi csapatmunka vár, rengeteg játékos feladattal, összegzéssel, következtetéssel, mely mind-mind a problémamegoldó képességüket, kreativitásukat fejleszti, s erősíti bennük a csapathoz tartozás érzését is.

Választható témakörök:

Mesél az erdő: fás- és lágyszárú növények bemutatása; az erdei életközösség (felépítése, körfolyamatok, tápláléklánc); az erdő szintjei.

Az aprók világa: növények, virágok közelről (felépítés, szerkezet); gombák; talajvizsgálat, talajlakók; vízvizsgálat; pókok-rovarok; mikroszkóphasználat.

Környezetünk és mi: az erdő mint rendszer; időjárás és hatásai (megfigyelések, mérések); emberi hatások a környezetre – szemét, levegő- és vízszennyezés; mit lehet tenni otthon és az iskolában? (szelektív gyűjtés, komposztálás, esővíz gyűjtése, tudatos vásárlás)

Vadak és szelídek: az erdő élővilága; felismerés (kép, hang, nyom); táplálékláncok és együttélés; vadles, állathangutánzó; ismerjük meg a vadászok munkáját.

A Zalai-dombság: a helyszín jellegzetességei (domborzat, klíma…); térképismeret és tájékozódás (kincskereső játék); néprajzi értékeink (népviselet, népszokások, hagyományok, babonák); helyi jellegzetes ételek (Egy tál dödölle…); kézműves foglalkozás (langali sütés kemencében/agyagozás/csuhé…)

Az erdő és az ember: kik dolgoznak az erdőben: hogyan gazdálkodunk az erdővel? az erdő életciklusai, az erdész feladatai; gépek és lóerők; erdei melléktermékek és hasznosításuk; törvények, szabályozások (az adott korosztály szintjén).

Esőnap: erdőmodell-állítás, az erdő szintjei (népesítsük be az erdőt!); „Amerikából jöttem!” – erdész módra; Activity; mikroszkópozás; filmvetítés, és a látottak megbeszélése; milyen madár lehet? – hangfelismerés CD-ről; térképismeret; projektmunka; kézműves foglalkozások.

 

Kapcsolat

cim fH-8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6.
tel f +36-93/500-200
mobil +36-30/474-2115
fax f +36-93/500-250
mail f  kozjolet@zalaerdo.hu

Partnerek

  agrarminiszterium 3   erdeiprogramok logo   kisvasútra fel logo 2   OEE logo1   KANIZSATV     amierdonk   filmtar   filmtar 2      balatonfelvidek     erdiszallas logo   Máv-Start zt    OEE logo uj HUN


Mentés

Mentés

Mentés