facebook  google  instagram logo  twiter  youtube  kozjolet678

Mentés

Mentés

Mentés

Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskola és Óvoda

zalaerdo nyitnikek logo

Ahol csak a madár jár – Obornak zsákfalun is túl – találjátok meg a Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskolát. Nem csak a csendet, jó levegőt és természetet kedvelőknek érdemes felkeresni, hanem azoknak is akik „első kézből” szeretnék megismerni az erdészek sokszínű munkáját, tevékenységét.

A sokféle érdekességgel – preparátumokkal, mikroszkópokkal, határozókönyvekkel, játékokkal és egyebekkel – felszerelt, 40 fő befogadására alkalmas oktatóterem mellett a fedett foglalkoztató is helyszínt biztosít a csoportoknak a felfedezésekhez, kézműves foglalkozásokhoz.

A kirándulókat két különböző „nehézségű” kijelölt útvonal várja:

- a 2 kilométer hosszú Törpefenyő sétaút óvodásoknak, kisiskolásoknak is lehetőséget ad egy rövidebb erdei sétára

- a 4 kilométer hosszú Mamutfenyő túraút kicsiknek és nagyoknak is ajánlott.

Ha a sok-sok kalandos felfedezés után még maradnátok nálunk vendégségben, kézműveskedhettek (nemezelés, termésképek készítése, kavicsfestés…), vagy kipróbálhatjátok valamelyik „bátorságprogramunkat” is (lövészet, íjászat, lovaglás)!

Most már arra is van lehetőség – 2016 tavaszától –, hogy több napot is eltöltsetek nálunk. A tágas, 20-20 fős, önálló fürdőszobával rendelkező leány és fiú szoba mellett tanári szobákat, melegítőkonyhát, valamint tágas közösségi teret alakítottunk ki a kellemes itt tartózkodás érdekében.

♦ ♦ ♦

Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek ne csak a tankönyvekből és a tévéből „ismerjék meg” környezetüket, az erdőt, a növény- és állatvilágot, hanem testközelből is találkozzanak a természet csodáival!

Az erdészeti erdei iskola éppen ezért átfogó ismereteket nyújt az erdő és az ember kapcsolatáról, egyebek mellett bemutatja az erdei életközösségeket, a fafajokat, megismertet a nálunk honos növény- és állatfajokkal.

A Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskola hitvallásának tekinti, hogy környezeti neveléssel elősegítse az ifjúság környezettudatos gondolkodását, környezetbarát szemléletének kialakulását és fejlődését.

Erdei iskolánk az Országos Erdészeti Egyesület Erdei Iskola szakosztályától kapott minősítés alapján 2015-től erdészeti erdei iskolaként, a Környezetvédelmi- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ) minősítése alapján pedig erdei óvodaként működik.


 

Kapcsolat

cim fH-8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6.
tel f +36-93/500-200
mobil +36-30/474-2115
fax f +36-93/500-250
mail f  kozjolet@zalaerdo.hu

Partnerek

  agrarminiszterium 3   erdeiprogramok logo   kisvasútra fel logo 2   OEE logo1   KANIZSATV     amierdonk   filmtar   filmtar 2      balatonfelvidek     erdiszallas logo   Máv-Start zt    OEE logo uj HUN


Mentés

Mentés

Mentés