facebook  google  instagram logo  twiter  youtube  kozjolet345

Mentés

DSC 9799 01

A DALERD Zrt. volt a házigazdája az Országos Erdészeti Egyesület 149. Vándorgyűlésének, melyet 2018. június 22-23-án rendeztek meg Gyulán. Az „Élet – erdő – egészség” mottóval fémjelzett, közel 700 fős rendezvény változatos programokat kínált a résztvevőknek.

- Egy ilyen szakmai találkozó a barátságról, az egységről és az összetartozásról szól – ezekkel a szavakkal köszöntötte Spiegel Endre, a házigazda erdőgazdaság vezérigazgatója az ünnepi közgyűlés résztvevőit az Erkel Művelődési Házban, majd különleges összefonódásról beszélt a vendéglátó vidék és a vándorgyűlés szellemisége között. Mint mondta, a helyi vidék a benne élőkkel együtt élményeket és érzéseket ad magából, az egyesület és a vándorgyűlés pedig elhozza a vendéglátó vidékre a Kárpát-medencei erdészek szellemiségét, bemutatja összetartozásukat, tükrözi egységüket, képviseli mindazt az erkölcsi erőt, ami az erdész szakma közösségére jellemző.

Az ünnepi közgyűlésen a DALERD Zrt. vezérigazgatója mellett a megjelenteket Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, dr. Bitay Márton Örs, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára, Zambó Péter, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke, dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere és dr. Kovács József, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte.

Az ünnepi közgyűlés kiemelkedő eseménye az egyesületi kitüntetések adományozása, illetve az Év Erdésze verseny országos fordulójának díjkiosztója. Ez utóbbi keretében vehette át a díját 24 induló (21 magyarországi és 3 erdélyi) közül az első helyért Tóth Péter, a Bakonyerdő Zrt. erdésze, így ő nyerte el az „Év Erdésze” kitüntető címet. A második helyezett a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársa Lakatos Zoltán lett, míg a dobogó harmadik fokára Gergácz Péter a TAEG Zrt. erdésze  állhatott fel. A Zalaerdő Zrt. által delegált Szabó Péter a golyós versenyszám győztese lett, abszolútban pedig a 8. helyet szerezte meg.

Az ünnepség végén a résztvevők az erdélyi vándorgyűlés óta elhunyt tagtársakról emlékeztek meg. A rendezvény az esti baráti találkozóval folytatódott.

Többféle szakmai és kulturális program közül választhattak a résztvevők előzetesen, melyek szombaton reggel kezdődtek. A DALERD Zrt. egyebek mellett bemutatta a helyi erdészeti értékeit: a folyó menti erdőgazdálkodás szépségeit és buktatóit; a Fekete-Körösre alapozott vízgazdálkodást. Az Aradi Erdészet vendégeiként néhányan ízelítőt kaptak a szomszédainknál folyó erdőgazdálkodásból és vendégszeretetükből. A Körös-Maros Nemzeti Park kollégáinak segítségével a házigazda erdőgazdaság bemutatta a helyi tájtörténeti, természetvédelmi értékek egy szegmensét, a Kis-Sárrétet, a Kígyósi-Pusztát és a szabadkígyósi kastélyparkot. Az épített értékek közül a vendégek a geszti Tisza kastélyt, a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyt, a gyulai Almásy-kastélyt és a pósteleki Széchenyi-Wenckheim kastélyt csodálhatták meg.

A szakmai programok után a Vándorgyűlés résztvevői koszorúzással emlékeztek az aradi vértanúkra Gyula főterén, az 1848-49-es Honvédtiszti Emlékhelynél, ahol Kerecsényi Miklós történész az aradi vértanúk életének és halálának egy-egy nem ismert részletét ismertette közönségével. A program lezárásaképp az esemény vándorzászlaját Spiegel Endre, a DALERD Zrt. vezérigazgatója átadta Gőbölös Péternek, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vezérigazgatójának mint a jövő évi program szervezőjének.

 

Kapcsolat - Zalaerdő Erdészeti Zártkörűen Működő Részvénytársaság

cim f H-8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6.
tel f +36-93/500-200
mobil +36-30/474-2115
fax f +36-93/500-250
mail fzalaerdo@zalaerdo.hu

Partnerek

foldmuv.miniszterium 3         OEE logo1   KANIZSATV      filmtar   filmtar 2   zt    erdomezo           vadaszkamara1  amierdonkMentés