facebook  google  instagram logo  twiter  youtube  kozjolet345

Mentés

PolsterGabriella

A Zalaerdő Zrt. sohollári lőtere adott otthont az immár hagyományos, erdőgazdaságok közötti lövészverseny idei nyitófordulójának április 13-án, pénteken.

 

A 67 fős mezőnyt (tizenkét erdőgazdaság, a Földművelésügyi Minisztérium, a soproni Roth Gyula Szakiskola csapata, valamint egyéni nevezők) Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója köszöntötte, majd az versenyszabályok ismertetését követően négy pályán szólaltak meg a fegyverek.

A megjelentek többsége először járt az erdő ölelte lőtéren, mely ez év tavaszától három ideiglenes helyszínnel bővült.

A skeet pálya korongjai sokak számára jelentettek gondot, mert azok gyorsasága és láthatósága, gyakran eredményezett hibázást. A következő pálya egy ember magasságú újulattal borított domboldal aljában levő réten került kialakításra. A nagy távolságból induló, az erős széllökések miatt kiszámíthatatlan ívű korongok többször megtréfálták a lövőket, ennek ellenére ezen a pályán született a verseny egyetlen telitalálata. A harmadik sörétes pálya a vadászházhoz vezető út mentén, az erdő melletti réten várta, egyszerűnek tűnő, ám mégis nehezen eltalálható korongjaival a versenyzőket. Akadt olyan melynek eltalálásához 3-4 méter „elétartásra”, és 1-2 méter „alálövésre” volt szükség.

A negyedik, golyós állásban 50 méterről zerge és róka alakra kellett 5-5 lövést tenni, ülő testhelyzetből, mindkét könyök feltámasztásával.

 

Eredmények:

Csapatverseny:

I. Zalaerdő Zrt.: Gróf András, Gróf Jácint, Karikó Róbert, Radics Péter             1155 pont
II. Nefag Zrt.: Csernus Zsolt, Dobos József, Kindla Norbert, Papp Norbert      1121 pont
III. FM: Csirke László, Hajzer Szabolcs, Kaproncai Tamás, Szabó Zoltán           1087 pont

Egyéni:

I. Papp Norbert (Nefag Zrt.)           354 pont
II. Poszpics Péter (Gyulaj Zrt.)         331 pont
III. Hajzer Szabolcs (FM)                 318 pont

 

Gróf András

Kapcsolat - Zalaerdő Erdészeti Zártkörűen Működő Részvénytársaság

cim f H-8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6.
tel f +36-93/500-200
mobil +36-30/474-2115
fax f +36-93/500-250
mail fzalaerdo@zalaerdo.hu

Partnerek

agrarminiszterium         OEE logo1   KANIZSATV      filmtar   filmtar 2   zt    erdomezo           vadaszkamara1  amierdonkMentés