facebook  google  instagram logo  twiter  youtube  kozjolet345

Mentés

4. sz. Lenti Erdeszet 1   4. sz. Lenti Erdeszet 2

A Lenti Erdészet erdőállományai az Alsó-Őrség, Göcseji-dombság, Kerka-Mura-sík és az Alsó-Kemeneshát erdészeti tájrészletekben található. A jelenlegi erdőképet az 1800-as évek végén, az 1900-as évek elején végrehajtott erdősítésekkel alapozták meg.

Az erdők sokszínűségét a Kerka-menti kőriselegyes-kocsányos tölgyesek, a lombelegyes erdeifenyvesek, a gyertyános-kocsányos tölgyesek és a bükkösök jellemzik. Az erdei fenyő 41%-os elegyaránnyal fő-, illetve elegyfafajként fordul elő. A tölgyek 27%-ban, a bükk 11%-ban találhatók meg az erdőkben. Az erdészet jelenlegi területe 15 484 hektár, az erdők élőfakészlete mintegy 5 millió m3. Az erdészet éves feladatai az alábbi számokkal jellemezhetők: 80 hektár mesterséges erdőfelújítás, 60 hektár természetes erdőfelújítás, 60 hektár pótlás, 76 hektár folyamatos erdőtelepítés, 200 hektár befejezett ápolás, 1200 hektár befejezetlen ápolás, 80 000 nettó m3 éves fakitermelés, melynek 80%-a véghasználati fatömeg.
Az erdészet feltártságának alappillérét az iparvasút jelenti, mely napjainkban turisztikai feladatokat is ellát.
Az erdészet kezelésében van a szentgyörgyvölgyi szálalóerdő, mely az Őrségi Nemzeti Park részét képezi és a régi paraszti szálaló gazdálkodás emlékét őrzi. Létrehozásában elévülhetetlen érdemeket szerzett dr. Majer Antal professzor és Palotay István erdőmérnök, akinek az emlékét a helyszínen emlékkő őrzi.

Az erdészet 26 126 hektáros vadászterületet kezel, melyen 2 vadászház található, az olgamajori és a pusztaapáti, melyek nagyobb csoportok fogadására is alkalmasak és minden igényt kielégítenek.

A Lenti Erdészethez tartozik a Lenti Fűrészüzem; ahol például a Magyar Termék Nagydíjas LENPELL keményfa pelletet is előállítják.

  • Erdészetigazgató: Gróf András
  • Erdőművelési ágazatvezető, erdészetigazgató-helyettes: Gergácz Judit
  • Erdőművelési műszaki vezető: Molnár György
  • Fahasználati ágazatvezető: Lukács István
  • Fahasználati műszaki vezető: Iványi Tamás
  • Értékesítési műszaki vezető: Dobó Béla
  • Fafeldolgozási ágazatvezető: Lukács Ferenc
  • Fagyártmánytermelési műszaki vezető: Pál Attila
  • Készárutéri műszaki vezető: József Attila

Vadászati szálláshely szolgáltatás:
Olgamajori vadászház, Pusztaapáti vadászház


Elérhetőség:
Cím: 8960 Lenti, Táncsics u. 11/A.
Tel./fax: 92/551-910
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


 

Kapcsolat - Zalaerdő Erdészeti Zártkörűen Működő Részvénytársaság

cim f H-8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6.
tel f +36-93/500-200
mobil +36-30/474-2115
fax f +36-93/500-250
mail fzalaerdo@zalaerdo.hu

Partnerek

agrarminiszterium         OEE logo1   KANIZSATV      filmtar   filmtar 2   zt    erdomezo           vadaszkamara1  amierdonkMentés