facebook  google  instagram logo  twiter  youtube  kozjolet345

Mentés

There is no translation available.

Az FSC® FSC-C012371 (Forest Stewardship Council®/ Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) egy olyan független, kormányokhoz nem kötődő non-profit szerveződés, amelynek célja, hogy előremozdítsa a felelős erdőgazdálkodást a világ erdeiben. Az ENSZ 1992. évi Fenntartható Fejlődés Konferenciájának (Riói csúcs) nyomán az üzleti élet szereplőinek, civil és környezetvédő szervezetek összefogásának eredményeként került sor 1993-ban az FSC erdőtanúsítási rendszer megalkotására, azzal a céllal, hogy globális fellépést sürgessen a fenntartható erdőgazdálkodásért. Az FSC tevékenységének alapja, hogy tanúsítványrendszerén keresztül szavatolja azt, hogy a tanúsítással rendelkező, FSC logoval ellátott fa- és fűrészipari termékek olyan erdőgazdálkodó erdejéből kerültek kitermelésre, amely munkája során szem előtt tartja a fenntartható fejlődés és gazdálkodás alapelveit. Az FSC védjegyet azok az erdőgazdálkodók és fafeldolgozók használhatják, akiket az FSC által akkreditált független tanúsító szervezet által végzett audit során erre megfelelőnek tartanak. Az auditot az FSC szabványai alapján végzik, melyek a következők:

  • A törvények és az FSC alapelvek betartása
  • Birtok- és használati jogok és felelősségek
  • Az ősi (veleszületett, bennszülött) jogok
  • Közösségi és dolgozói jogok
  • Az erdők használata, hasznosítása
  • Környezeti hatások
  • Gazdálkodási terv
  • Monitoring és értékelés
  • Az eredeti természetes állapotukban maradt erdők fennmaradása
  • Fa ültetvények

A ZALAERDŐ Zrt. Zala megye állami erdeit kezeli és az Állami Erdészeti Szolgálat felügyelete alatt folytat tartamos erdőgazdálkodást. Cégünk szakemberei minden tudásukkal elkötelezettek aziránt, hogy a rájuk bízott erdővagyont ne csak a szakmai szempontok alapján kezeljék megfelelően, hanem a tartamosság, a természetszerűség és a jogszerűség elveit is maximálisan betartva gazdálkodjanak.

Az egyre környezettudatosabb vásárlók hatására a fatermékeket gyártó cégek elkezdtek csak FSC tanúsított alapanyagokat használni a termelésük során. A ZALAERDŐ Zrt. ezért 2008 tavaszán elindította az FSC minősítését. A független tanúsító szervezet cégünket megfelelőnek találta az ellenőrzések során, és 2009. november 11-én megkaptuk az FSC minősítést. Ezáltal jogosultságot szereztünk arra, hogy fatermékeinket FSC tanúsított áruként hozzuk forgalomba.

 

HCV erdők a Zalaerdő területén

 

Contacts - Zalaerdő Forestry Private Limited Company

cim f H-8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6.
tel f +36-93/500-200
mobil +36-30/474-2115
fax f +36-93/500-250
mail fzalaerdo@zalaerdo.hu

Partners

foldmuv.miniszterium 3         OEE logo1   KANIZSATV      filmtar   filmtar 2   zt    erdomezo           vadaszkamara1  amierdonkMentés